מה עושים כשמצטברים חובות – ואין לנו אפשרות לשלם?
כאשר אנו חבים כסף לבנק, לחברת אשראי או אף נתנו למאן דהוא שיק שחזר (שיק ללא כיסוי), עשויים להינקט נגדנו הליכי גבייה באמצעות הוצאה לפועל.
במקרה זה, יוטלו עיקולים על חשבונות הבנק שלנו, ולאחר פרק זמן קצר, עלולות להיגבות הכספים מחשבוננו – ולהועבר לזכות הנושה.
רשימת הצעדים שיכולה לנקוט לשכת ההוצאה לפועל נגד חייבים היא רחבה, וכוללת: עיקולי חשבונות בנק עיקול רכוש וקרנות פנסיה עיכוב יציאה מהארץ הגבלות כלכליות נוספות
כל הפעולות הללו נועדו להפעיל לחץ – עד לפירעון החוב.
מה ניתן לעשות במקרה כזה? במידה וקיבלנו אזהרה מתיק הוצאה לפועל, יש לבדוק: האם מדובר בחוב אמיתי – או בחוב שניתן לכפור בו?
. במקרה של כפירה בחוב - טענת "פרעתי": אם אנו טוענים שלא קיים חוב, או שכבר שולם, או שמישהו השתמש בשיק שלנו ללא ידיעתנו – נגיש התנגדות לביצוע החוב. במקרה כזה: ההליך יעבור מבירור בלשכת ההוצאה לפועל – לטיפול בבית המשפט. הליכי הגבייה יעוכבו (לעיתים לאחר הפקדת ערבות), ויינתן לנו יומנו בבית המשפט להוכיח שאיננו חייבים את הסכום. אם בית המשפט יקבל את טענתנו, התיק ייסגר ולא נידרש לשלם את החוב.
. במקרה של הודאה בחוב – אך חוסר יכולת לשלם: אם אכן מדובר בחוב אמיתי אך אין בידינו את האפשרות לשלם, יש לשקול אפשרויות משפטיות אחרות, כגון: פריסת החוב בהוצאה לפועל צו תשלומים מותאם או כניסה להליך חדלות פירעון
למה חשוב לפנות לעורך דין?
בין אם מדובר בהכחשה של החוב, ובין אם אנו מחפשים דרכי התמודדות עם ההליכים – יש חשיבות מכרעת לייצוג משפטי של עורך דין המתמחה בהליכי הוצאה לפועל וליטיגציה (ייצוג בבית משפט).
התמודדות עם תיק ההוצאה לפועל ללא ייעוץ מקצועי עלולה לגרור טעויות יקרות, עיקולים מיותרים והגבלות.